Aktuelno

Počelo saslušanje Aleksandra Boškovića za koga se sumnja da je pripadnik grupe Darka Šarića

Komentari

Autor: Tanjug

18/04/2022

-

12:53

Počelo saslušanje Aleksandra Boškovića za koga se sumnja da je pripadnik grupe Darka Šarića
Počelo saslušanje Aleksandra Boškovića za koga se sumnja da je pripadnik grupe Darka Šarića - Copyright google.rs/maps

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da odredi pritvor Aleksandru Boškoviću, jednom od, kako se sumnja, pripadnika nove organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, koji je uhapšen u subotu.

On je prethono saslušan u Tužilaštvu, a odluku o pritvoru doneće sudija za prethodni postupak.

Šarić i još četiri pripadnika grupe uhapšeni su u četvrtak, i određen im je pritvor nakon saslušanja.

Još šest osimnjičenih pripadnika grupe je u bekstvu.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda u Beogradu od petka, pritvor im je određen zbog postojanja okolnosti  koje ukazuju da će se okrivljeni, svaki ponaosob, boravkom na slobodi kriti ili dati u bekstvo i postati nedostupni pravosudnim organima, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Za šta se terete Šarić i njegova grupa

Šariću je stavljeno na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, krivično delo iz Zakona o tajnosti podataka u podstrekivanju i zloupotreba službenog položaja u podstrekivanju.     

Tanjug/Jadranka Ilić, Zoran Žestić, MUP

 

Njegovom advokatu, Dejanu Lazareviću, stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, izazivanje opšte opasnosti, krivično delo iz Zakona o tajnosti podataka u podstrekivanju i zloupotreba službenog položaja u podstrekivanju.

Urošu Mišiću, koji je promenio prezime u Radovanović, stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

Pripadniku Šarićevog obezbeđenja Danilu Odoviću stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i izazivanje opšte opasnosti.

Drugom pripadniku Šarićevog obezbeđenja Dušku Mirkoviću stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz Zakona o tajnosti podataka.                                                                                                                                                                                                              

                                            

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija