Aktuelno

Lažne dojave o bombi u tržnim centrima u Beogradu i Nišu, poruke poslate sa iste mejl adrese

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/04/2022

-

19:12

Lažne dojave o bombi u tržnim centrima u Beogradu i Nišu, poruke poslate sa iste mejl adrese
FoNet/Euronews, Dragan Živanović - Copyright FoNet/Euronews, Dragan Živanović

veličina teksta

Aa Aa

Kontradiverzionim pregledima ustanovljeno je da su dojave o bombi u tržnim centrima u Beogradu i Nišu bile lažne, saopštio je MUP.

Kako navode iz policije, sa iste mejl adrese poruke iste sadržine poslate su na mejl adrese tržnih centara - Rajićeva, Merkator, Galerija i Delta Planet u Nišu.

"Mejlovi su stigli sa servisa "Protonmail", mejl servisa koji je baziran u Švajcarskoj i sa njega su i u prethodnom periodu u nekoliko navrata slate pretnje i Aerodromu 'Nikola Tesla' i kompaniji 'Er Srbija', a prema operativnim saznanjima upućene su sa teritorija jedne evropske zemlje i Ukrajine", navodi se u saopštenju MUP-a.

Policija intenzivno, u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, radi na prikupljanju podataka u vezi sa izvršiocima ovog krivičnog dela, a zvanično će zatražiti pomoć putem međunarodne operativne policijske saradnje radi dobijanja podataka o nalogodavcu, organizatorima i izvršiocu ovog krivičnog dela.

Podsetimo, ranije danas svi posetioci morali su da napuste tržne centre zbog dojava o bombi. Kako je za Euronews Srbija potvrđeno iz MUP-a,  policija je oko 14 časova dobila dojavu o bombi u TC Galerija, nešto kasnije i za Rajićevu. Nešto ranije anonimna dojava o bombi stigla je i u Tržni centar Delta planet u Nišu, a ekipe su ustanovile da je u pitanju lažna uzbuna. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija