Aktuelno

Uhapšeno osmoro zbog poreske prevare, oštetili budžet za vše od osam miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

21/04/2022

-

12:53

Uhapšeno osmoro zbog poreske prevare, oštetili budžet za vše od osam miliona dinara
Uhapšeno osmoro zbog poreske prevare, oštetili budžet za vše od osam miliona dinara - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Policija je u Beogradu uhapsila osam lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo poreska prevara, čime je oštećen budžet Srbije u iznosu od preko 8,6 miliona dinara, kao i krivično delo pranje novca, saopštila je danas Poreska uprava.

Osumnjičeni, vlasnici preduzetničkih radnji, u periodu od 01.septembra 2021. do 31. marta 2022. godine, koristeći lažne račune pribavljene od uhapšenog lica, neosnovano su u poslovnim knjigama iskazali prethodni PDV po osnovu ovako pribavljenih računa u ukupnom iznosu od preko 8,6 miliona dinara.

Plaćanja po osnovu navedenih fiktivnih računa, izvršena su na tekuće račune privrednih subjekata "fantoma", sa kojih su uhapšeni podizali gotovinu i vraćali je, takođe uhapšenim licima, uz zadržavanje dela novca na ime naknade za izvršenu uslugu.

Osumnjičenima je određena mera zadržavanja do 48 časova i isti će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom javnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju. 

Komentari (0)

Srbija