Aktuelno

Osumnjičenog za ubistvo Luke Žižića branio se ćutanjem

Komentari

Autor: Tanjug

06/05/2022

-

11:23

Osumnjičenog za ubistvo Luke Žižića branio se ćutanjem
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

 Stefan M. (23) branio se danas ćutanjem na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu povodom sumnji da je u kafiću "Ritual" na Novom Beogradu 28. aprila ubio Luku Žižića (37).

Tužilaštvo je, nakon saslušanja, sudu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor po sva četiri zakonska osnova: zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo na podmukao način, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu. 

MUP je prethodno saopštio da su pripadnici MUP-a u Beogradu efikasnom akcijom u saradnji sa drugim organizacionim jedinicama MUP-a i Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su S. M. (23) iz Kraljeva pod sumnjom da je 28. aprila, u ugostiteljskom objektu "Ritual" u Nehruovoj ulici u Novom Beogradu, ispalio više projektila u 37-godišnjeg muškarca koji je sedeo za stolom i tako ga usmrtio, naveo je MUP u saopštenju.

"Ubistvo Luke Žižića sa pravom je uznemirilo Beograđane, baš kao i čitavu javnost. Marljivim i upornim radom beogradske policije i ovo teško ubistvo je rasvetljeno, a ubica pronađen i priveden pravdi. Možda nekada ne možemo da predupredimo i sprečimo da se dogodi teško ubistvo, ali niti jedno teško ubistvo neće ostati nerasvetljeno i nerešeno", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar je poručio da je Beograd siguran grad, Srbija bezbedna zemlja, a našu policiju čine izuzetni profesionalci koji su potpuno posvećeni svom poslu i zaštiti građana.

"Još jednom čestitam operativcima Policijske uprave za grad Beograd koji su rasvetlili teško ubistvo u Nehruovoj na brz i efikasan način", poručio je Vulin.

Vulin i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić razgovarali su sa operativcima koji su učestvovali u rasvetljavanju ovog teškog ubistva.

Vulin je istakao da je ponosan na rad beogradske policije na čelu sa načelnikom Milićem i naglasio da niti jedno teško ubistvo neće ostati nerasvetljeno i bez epiloga.

Pretresom stana u kojem je pronađen osumnjičeni, policija je pronašla izvesnu količinu narkotika i novca.

Maskirani Žižićev ubica je došao trotinetom ispred njegovog kafića, ušao i zapucao na njega.

Nakon što je pucao, osumnjičeni je počeo da beži, a Žizićev brat i prijatelji su skočili na njega i počeli da ga tuku ali je osumnjičeni uspeo da pobegne.

Komentari (0)

Srbija