Aktuelno

Dojava o bombi u Poštanskom centru u Zemunu, policija na terenu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/05/2022

-

15:06

Dojava o bombi u Poštanskom centru u Zemunu, policija na terenu
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

U Glavni poštanski centar u Zemunu danas je stigla dojava o bombi, nezvanično saznaje Euronews Srbija.

Dojava je stigla oko 14.30 časova i policija je odmah izašla na teren kako bi proverila ovu dojavu. Kako dalje saznajemo, policijske ekipe su i dalje na terenu i proveravaju sve oko ove dojave.

Dojave su stigle i u dve banke u Šapcu - Komercijalnu i Kredi agrikol, za koje je utvrđeno da su lažne, javio je RTS. Kako navodi javni servis, ekipe su izašle na teren i utvrdile da su dojave lažne. Obavešteno je nadležno Tužilaštvo, rečeno je RTS-u u policiji.

Inače, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom, Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, identifikovali su lokacije ukupno 19 mejl adresa - 18 adresa Gmail servisa i jednu mejl adresu servisa ProtonMail, sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama na različitim lokacijama u Srbiji. Utvrđeno je da je osam takvih pretnji stiglo iz Poljske, četiri iz Gambije, po dve iz Irana i Nigerije i po jedna iz Ukrajine, Slovenije i Rusije, saopštio je juče MUP.

"Pripadnici srpske policije identifikovali su i lice koje je, u toku jučerašnjeg dana, telefonom uputilo pretnje iste sadržine", navodi se dalje u  saopštenju.

"U cilju identifikacije pošiljalaca ovih pretnji i njihovog procesuiranja za počinjena krivična dela, a s obzirom na to da su u pitanju strani državljani koji ne žive u Srbiji, u toku je međunarodna razmena podataka Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, preko Europola i Interpola, sa nadležnim organima Švedske, Litvanije, Švajcarske, Ruske Federacije i Mađarske, kao i sa kompanijom Google", naveo je MUP.

 

 

Komentari (0)

Srbija