Aktuelno

Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo u Rakovici

Komentari

Autor: Tanjug

01/06/2022

-

13:50

Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo u Rakovici
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu je na predlog tužilastva odredio pritvor Z. R. (54), zbog sumnje da je 30. maja posle ponoći usmrtio M. T. (32), u čijoj je kući živeo u Rakovici.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je Z. R. pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zato što je za krivicno delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, odnosno kazna zatvora preko pet godina za krivično delo sa elementima nasilja ili mu je presudom prvostepenog suda izrečena kazna zatvora od pet godina ili teža kazna, a nacin izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vodenje krivičnog postupka, potvrdila je za Tanjug portpalorol suda Tatjana Matić.

Osumnjičeni je juče na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu priznao krivično delo, detaljno objasnio svoj odnos sa ubijenim i kako je došlo do zločina.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo da mu sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, imajući u vidu da je povratnik, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Z. R. se na teret stavlja krivicno delo ubistvo za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora.

Kako Tanjug saznaje, osumnjičeni je na saslušanju u tužilaštvu ispričao da su se on i M.T. upoznali pre tri i po godine u kafiću.

Z.R.  je osuđen na sedam godina zatvora pred Specijalnim sudom zbog zločinačkog udruživanja i falsifikovanja novca i pošto je bio u bekstvu, skrivao se u kući kod ubijenog poslednje tri godine.

Rekao je da ga je M.T. konstatno vređao, ponižavao, te da mu je te večeri "prekipelo", pa je odlučio da ga ubije revolverom ubijenog koji je stajao u toj kući.

Ubijeni M.T. nije živeo u toj kući, već sa porodicom u Mirijevu.

Z.R.  je tvrdio da ne zna ništa o kripto valutama, jer je mašine i uređaje za rudarenje Miloš doneo u kuću dva ili tri dana pre ubistva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija