Aktuelno

Tužilaštvo uložilo žalbu zbog puštanja na slobodu navijača Crvene zvezde

Komentari

Autor: Tanjug

11/06/2022

-

16:32

Tužilaštvo uložilo žalbu zbog puštanja na slobodu navijača Crvene zvezde
Tužilaštvo uložilo žalbu zbog puštanja na slobodu navijača Crvene zvezde - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je žalbu na odluku suda da pusti da se brani sa slobode navijač Crvene zvezde U. K, koji je prošlog petka pravosnazno osuđen zbog tuče sa navijačima Partizana na Autokomandi 11. maja, a već u ponedeljak prekršio zabranu prisustvovanja utakmicama ta dva kluba.

Drugi osnovni sud u Beogradu je ranije odbio predlog tužilaštva da se U.K. odredi pritvor i pustio ga da se brani sa slobode.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu hitno je reagovalo i podnelo žalbu na rešenje sudije za prethodni postupak pomenutog suda, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Tužilaštvo žalbom traži da se preinači rešenje sudije i da se odredi pritvor U.K. da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Odluka o žalbi, koju treba da donese krivično vanpretreno veće Drugog osnovnog suda, od troje sudija, očekuje se tek početkom sledeće sedmice.

U saopštenju podsećaju da je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u sredu Drugo osnovno javno tužilaštvo odredilo zadržavanje za U.K. jer je prekršio meru bezbednosti - zabrane prisustvovanja određenim sportskim priredbama, koja mu je prošle sedmice izrečena sudskom presudom uz uslovnu kaznu zatvora od godinu i četiri meseca, sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

On je osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je zaključio sa VJT u Beogradu, priznavši učešće u tuči navijača koja je usledila nakon utakmice između FK Partizan i FK Vojvodina 11. maja, u blizini Autokomande u Beogradu.

Međutim, U.K. je u ponedeljak prisustvovao košarkaškoj utakmici između Crvene Zvezde i Partizana odigranoj u hali "Aleksandar Nikolić", uprkos zabrani prisustvovanja košarkaškim i fudbalskim utakmicama ova dva tima, čime je izvršio krivično delo - kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti iz člana 340a Krivičnog zakonika.

Zbog izvršenja novog krivičnog dela, Više javno tužilaštvo će tražiti od suda da opozove uslovnu osudu i da U.K. izrekne utvrđenu zatvorsku kaznu od godinu i četiri meseca zatvora.

On je osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je zaključio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, a koji je u petak Viši sud presudom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija