Aktuelno

Teško povređena devojčica u strujnom udaru u Rumi

Komentari

Autor: Tanjug

20/06/2022

-

21:40

Teško povređena devojčica u strujnom udaru u Rumi
Teško povređena devojčica u strujnom udaru u Rumi - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Jedna devojčica zadobila je danas posle podne teške povrede od posledica strujnog udara u železničkoj stanici Ruma, saopšteno je iz Infrastruktura Železnice Srbije.


Do nesreće je došlo na sedmom koloseku stanice kada se devojčica popela na vagon, a na mesto nesreće u najkraćem roku izašle su hitna pomoć i policija.

Prema dosad prikuljenim informacijama, dve devojčice starosti oko 13 godina prelazile su prugu na nedozvoljenom mestu, preko koloseka na stanici Ruma.

Jedna od njih je krenula da se penje na vagon. Nažalost, devojčica koja se popela na vagon zadobila je teške telesne povrede. U teškom stanju prevezena je u bolnicu u Sremsku Mitrovicu.

Pored hitne pomoći i policije, na lice mesta odmah je izašla i železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja.

Infrastruktura železnice Srbije ponovo apeluje, moli i upozorava da se niko ne penje na železničke vagone, jer na taj način ugrožava svoj život, kao i da se ne kreće po pruzi, ističe se u saopštenju.

Neophodno je da se u potpunosti poštuju upozorenja na opasnost od visokog napona, koja su jasno istaknuta u svim železničkim stanicama. To je jedini način da se ovakve nesreće i tragedije izbegnu.

Treba podsetiti da kroz kablove kontaktne mereže iznad pruge prolazi struja jačine od 25.000 volti i penjanjem na železničke vagone ulazi se u strujno kolo koje može biti udaljeno i do nekoliko metara od kontaktne mreže, saopštava Infrastrukura železnice.

To dovodi do strujnog udara, koji se gotovo po pravilu završava tragično ili sa izuzetno teškim povredama i velikom opekotinama, upozorava se još u saopštenju.

Od posledica strujnog udara nakon penjanja na vagone prosečno godišnje strada pet do šest mladih osoba.

Komentari (0)

Srbija