Aktuelno

Više javno tužilaštvo proverava rad Slobodana Milenkovića, zbog navoda Dijane Hrkalović

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/06/2022

-

10:43

Više javno tužilaštvo proverava rad Slobodana Milenkovića, zbog navoda Dijane Hrkalović
Više javno tužilaštvo proverava rad Slobodana Milenkovića, zbog navoda Dijane Hrkalović - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu je u ponedeljak, 20. juna, po službenoj dužnosti naložilo Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) MUP-a da prikupi informacije i obaveštenja u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga UKP Beograd Slobodana Milenkovića.

Kako navode iz VJT, postupanje tužilaštva i SUK-a neophodno je radi provere navoda bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović datih medijima, koji sami po sebi nisu relevantni za pokretanje krivičnog postupka, ali zahtevaju odgovarajuću proveru.

Podsetimo, Hrkalović je proteklog vikenda u intervjuu za Objektiv iznela određene tvrdnje o slučaju "Jovanjica" gde je pomenula Milenkovića.

Iznela je tvrdnje i da su aferu "Jovanjica" "montirali Nebojša Stefanović i Slobodan Milenković, a tvrdi i "da je to urađeno u dogovoru sa stranim službama".

"Upletoše Andreja Vučića ni krivog, ni dužnog u to. Kada je hapšen Predrag Koluvija na auto-putu, šta je tamo radila beogradska policija, van teritorije za koju je nadležna? Zašto nisu otvorili operativnu obradu", upitala je Hrkalović.

Inspektor Slobodan Milenković vodio je istragu u slučaju "Jovanjica" kada je u novembru 2019. godine zaplenjeno je više od 649,4 kilograma osušene marihuane i 65. 581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone. Tom prilikom uhapšen je vlasnik poljoprivrednog dobra Predrag Koluvija, a u toku je suđenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija