Aktuelno

U septembru nastavak pripremnog ročišta Belivuku i Miljkoviću, advokati zahtevaju izuzimanje komunikacije preko Skaja

Komentari

Autor: Tanjug

07/07/2022

-

19:29

U septembru nastavak pripremnog ročišta Belivuku i Miljkoviću, advokati zahtevaju izuzimanje komunikacije preko Skaja
Veljko Belivuk i Marko Miljković - Copyright E-Stock, E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je današnje pripremno ročište u postupku protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Nastavak pripremnog ročišta zakazan je za 5, 7. i 8. septembar, kada će advokati nastaviti sa uvodnim izlaganjem. Prema rečima Belivukovog i Miljkovićevog novog advokata Vladimira Petrovića uvodna izlaganja treba da iznesu advokati još devetoro okrivljenih.

Petrović je rekao da je i on insistirao da sud izuzme komunikaciju sa telefonske aplikacije "Skaj".

Takođe, na današnjem ročištu advokat Srđana Lalića, koji se juče izjasnio da je kriv, Mija Todorović je rekla da s obzirom na njegovo priznanje nema dokaznih predloga i da je saglasna sa dokaznim predmetima tužilaštva. Lalić je kao i juče bio odvojen od ostatka optuženih i on je sedeo u prostoriji sa advokatima.

Na jučerašnjem ročištu svi optuženi su se izjasnili da nisu krivi za dela za koja se terete izuzev Srđana Lalića, koji je rekao da je kriv za krivična dela koja mu se stavljaju na teret, među kojima je i pet ubistava, i najavio da će detaljno izneti svoju odbranu. Miljković i Belivuk su, kao i svi ostali optuženi, negirali izvršenje krivičnih dela. Nakon izjašnjenja o krivici advokati odbrane su počeli sa uvodnim rečima.

Organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, i njeni pripadnici potvrđenom optužnicom terete se za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branooci, punomoćnici optuženih, postupajući tužilc i sudsko veće. Nakon što se okonča pripremno ročište, sud će zakazati glavni pretres (suđenje) koje će biti javan, a optuženi će moći detaljno da izlože svoje odbrane.

Na današnje ročište Belivuk, Mikljović i ostali optuženi su privedeni iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu. Osim pritvorenih, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dve u kućnom pritvoru, a četvorica su odlučila da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela, od kojih su dvojica dobila status - svedoka okrivljenih.

Sud je nedavno potvrdio drugu po redu optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića i još deset pripadnika ove grupe kojom se terete za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Takođe, Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija