Aktuelno

Akcija udarne grupe MUP-a u Subotici; Vulin: Srbija neće dozvoliti postojanje nijedne naoružane krijumčarske bande

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/07/2022

-

10:25

Akcija udarne grupe MUP-a u Subotici; Vulin: Srbija neće dozvoliti postojanje nijedne naoružane krijumčarske bande
Akcija udarne grupe MUP-a u Subotici; Vulin: Srbija neće dozvoliti postojanje nijedne naoružane krijumčarske bande - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je rano jutros u Subotici akciji usmerenoj na suzbijanje krivičnih dela i prekršaja koje čine migranti, a koju sprovodi operativna udarna grupa koja je formirana 4. jula po njegovom naređenju, navodi se u saopštenju MUP-a.

Operativna grupa, koju čine predstavnici Uprave kriminalističke policije, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave policije, Sektora unutrašnje kontrole, Bezbednosno-informativne agencije i policijskih uprava za grad Beograd, Sombor, Subotica i Kikinda tokom trajanja akcije rasvetlili su krivična dela počinjena od strane iregularnih migranata, koja su izazvala posebno uznemirenje javnosti.

MUP

 

Ministar Vulin je istakao da je Srbija organizovana i humana zemlja, i da se u Srbiji poštuje zakon.

"Nijedna krijumčarska banda neće proći, a da ne bude otkrivena i razbijena, da njihovi pripadnici ne budu kažnjeni u skladu sa zakonom. U Srbiji niko ne može da nosi oružje, u Srbiji niko ne može da trguje ljudima, Srbija neće dozvoliti da njena teritorija bude mesto gde će se okupljati različiti banditi i ološ iz čitave Azije. Srbija nije parking za migrante, Srbija neće dozvoliti da se naš način života na bilo koji način ugrozi zahvaljujući kriminalcima koji trguju ljudskom mukom i ljudskom bedom. U Subotici, Somboru, Kikindi, svim onim mestima gde se krijumčari okupljaju postoji posebna pažnja naše policije, zajedno sa Bezbednosno-informativnom agencijom i možemo već sada da kažemo da su rezultati veoma dobri", rekao je Vulin i istakao da Srbija neće dozvoliti postojanje nijedne naoružane krijumčarske bande.

MUP

 

Operativni timovi na području Policijske uprave za grad Beograd, kao i policijskih uprava u Kikindi, Subotici i Somboru, preduzeli su mere prema 85 ilegalnih migranata, od kojih je šest uhapšeno, a protiv dvojice su podnete krivične prijave zbog sumnje da su počinili različita krivična dela.

Četrdeset iregularnih migranata sprovedeno je u Padinsku Skelu prema Zakonu o strancima, dok su protiv još 40 podnete prekršajne prijave.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija