Društvo

Sutra otvaranje rekonstruisanog graničnog prelaza Kotroman

Komentari

Autor: Tanjug

26/06/2022

-

18:10

Sutra otvaranje rekonstruisanog graničnog prelaza Kotroman
Sutra otvaranje rekonstruisanog graničnog prelaza Kotroman - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali, ministar policije Aleksandar Vulin i šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuel Žiofre sutra će obići modernizovani, rekonstruisani granični prelaz Kotroman između Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH), najavljeno je iz Ministarstva finansija.

U okviru novog graničnog prelaza nalaze se po tri saobraćajne trake na ulazu i izlazu iz Srbije, što će, kako se očekuje, značajno ubrzati putnički promet, ali i promet robe.

Iz Ministarstva finansija navode da je novi granični prelaz Kotroman izgrađen u skladu sa najvišim standardima i da sadrži sve što je neophodno za nesmetano funkcionisanje putničkog prometa i efikasan rad graničnih službi.

Osim unapređenja putničkog saobraćaja, očekuje se i poboljšanje kvaliteta teretnog saobraćaja, jer će kamioni imati na raspolaganju i teretni terminal, ali i preko potrebnu kolsku vagu na ulazu u zemlju.

Očekuje se takođe da će zahvaljujući rekonstrukciji ovog prelaza, putovanje turistima biti znatno lakše kao i da će biti popravljen kvalitet života lokalnog stanovništva te da će carina i policija imati bolje uslove za rad.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija