Aktuelno

Na barskoj pruzi ponovo uspostavljen redovan saobraćaj nakon iskliznuća voza

Komentari

Autor: Tanjug

03/08/2022

-

09:08

Na barskoj pruzi ponovo uspostavljen redovan saobraćaj nakon iskliznuća voza
Na barskoj pruzi ponovo uspostavljen redovan saobraćaj nakon iskliznuća voza - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na barskoj pruzi sinoć je ponovo uspostavljen redovan železnički saobraćaj, nakon iskliznuća teretnog vagona između Priboja i Bistrice na Limu.

Železnički saobraćaj bio je u prekidu na deonici Priboj - Bistrica na Limu, nakon što je 1. avgusta u 11.21 sati iskliznuo jedan vagon iz sastava teretnog voza koji je saobraćao na tom delu barske pruge, saopšteno je iz Infrastrukture železnice Srbije.

Stručne službe Infrastrukture železnice Srbije nakon iskliznuća teretnog voza za svega dan i po sanirale su tu deonicu barske pruge i uz veliko angažovanje osposobile je za ponovno uspostavljanje železničkog saobraćaja.

S obzirom na oštećenje pruge, radovi su urađeni u izuzetno kratkom roku.

Trebalo je najpre na prugu podići teretni vagon koji je iskliznuo, zatim sa oštećene deonice ukloniti celu železničku kompoziciju od šesnaest teretnih vagona, nakon toga popraviti oko 700 metara pruge između Priboja i Bistrice na Limu i najzad izvršiti kontrolu pre puštanja u saobraćaj.

Infrastruktura železnice Srbije još jednom se izvinjava putnicima i korisnicima usluga zbog promena u organizaciji saobraćaja vozova na barskoj pruzi tokom prethodna dva dana.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija