Aktuelno

Uhapšen vozač autobusa koji se juče prevrnuo kod Leskovca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/08/2022

-

09:48

Uhapšen vozač autobusa koji se juče prevrnuo kod Leskovca
Uhapšen vozač autobusa koji se juče prevrnuo kod Leskovca - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Vozač autobusa koji je u nedelju sleteo na auto-putu Niš-Lekovica kod Pečenjevca je uhapšen, potvrđeno je iz PU Leskovac za Euronews Srbija. U saobraćajnoj nesreći poginula je jedna osoba, a povređene su 33.

Vozaču M.Ž. (1965) je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu određeno zadržavanje do 48 sati zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden tužiocu.

On se sumnjiči da je juče ujutru, upravljajući autobusom u kome su bili turisti, sleteo sa puta i udario u zaštitnu ogradu, nakon čega se vozilo prevrnulo.

U nesreći je poginula turistički vodič, dok je u UKC Niš primljeno 16 povređenih, od čega dvoje dece starosti 12 i osam godina, rekao je pomoćnik direktora za hirurška pitanja UKC Niš Goran Stanojević.

"Dete starosti 12 godina je zadržano radi daljeg praćenja, a dete od 8 godina je pušteno na dalje kućno lečenje. Od preostalih 14 osoba, nakon prijema, jedna osoba starosti 69 godina na kojoj je sprovedena hirurška procedura je sabilnih vitalnih parametara, a jedna osoba je zadržana na klinici za ortopediju", naveo je Stanojević.

 

Komentari (0)

Srbija