Aktuelno

I ova školska godina počinje uz himnu, Ružić đacima poželeo srećan početak

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2022

-

15:56

I ova školska godina počinje uz himnu, Ružić đacima poželeo srećan početak
Branko Ružić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar prosvete Branko Ružić poželeo je danas uspešan početak školske godine svim učenicima i zaposlenima u školama u Srbiji.


Ružić je istakao da je 1. septembar jedan od najznačajnijih datuma u životu svakog učenika i budućim prvacima poručio da postaju školarci, koji počinju da stiču nova znanja.

"Siguran sam da će vam učenje biti važno i zanimljivo i da ćete biti srećni kad god naučite nešto novo i vredno", poručio je Ružić, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

On je naveo da su škole važne za lični razvoj mladih, jer u njima pored novih znanja i veština uče o pravim vrednostima.

"Nemojte zaboraviti na važnost drugarstva, solidarnosti, tolerancije i razumevanja, jer je školski život prava prilika da pokažemo da osim znanja imamo i ljudske vrline i vrednosti. Od srca vam želim da napredujete i postanete vredni i dobri ljudi", istakao je Ružić.

U pismu svim zaposlenima, Ružić je poručio da je cilj Ministarstva prosvete da nastavi da, kako kaže, na najbolji mogući način unapređuje obrazovni sistem, kao i uslove za rad i učenje u svim obrazovnim ustanovama.

On je ukazao da su prethodne godine bile pune izazova i da je bilo dosta novina koje su se odnosile na nove programe nastave i učenja, digitalizaciju nastave i udžbenika i druga didaktičko-metodička rešenja.

Ružić je izrazio posebnu zahvalnost nastavnicima, koji su, kako je rekao, ključni za realizaciju nastave i uspeh učenika.

Ministarstvo je uputilo dopis svim obrazovno-vaspitnim ustanovama, u kome se navodi da će i ova školska godina početi intoniranjem himne.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija