Aktuelno

Saslušan profesor Arhitektonskog negirao optužbe studentkinja o polnom uznemiravanju

Komentari

Autor: Tanjug

01/09/2022

-

12:56

Saslušan profesor Arhitektonskog negirao optužbe studentkinja o polnom uznemiravanju
Saslušan profesor Arhitektonskog negirao optužbe studentkinja o polnom uznemiravanju - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu danas je V.P, profesor Arhitektonskog fakulteta u Beogradu negirao da je polno uznemiravao nekoliko studentkinja.

Osumnjičeni je danas izneo svoju odbranu i u potpunosti negirao krivična dela, rečeno je Tanjugu u Prvom javnom tužilaštvu u Beogradu.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati tri oštećene devojke po čijem predlogu je preduzeto krivično gonjenje V.P, kao i svedoke, a takođe će narediti veštačenje i pribaviće i druge dokaze nakon čega će biti doneta konačna odluka u ovom postupku o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Više javno tužilastvo u Beogradu je sprovelo predistražni postupak u ovom slučaju za koji je javnost saznala preko društvenih mreža nakon što se više desetina studentkinja požilo na ponašanje profesora, a samo tri su se odlučile i da ga krivično gone. Više javno tužilaštvo u Beogradu je naložilo Prvom OJT da bez odlaganja započne dokazne radnje u predmetu "Arhitektonski fakultet" i prijavljenog profesora pozove na saslušanje u svojstvu osumnjičenog.

 

Nakon što se slučaj pojavio na društvenim mrežama, i Arhitektonskom fakultetu počele su da stižu zvanične prijave studentkinja. Oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je formiralo predmet po službenoj dužosti, a dat je nalog policiji da ispita ceo slučaj. 

Dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu Vladimir Lojanica samoinicijativno je dao izjavu u policiji o celom slučaju. On je za Euronews Srbija rekao da je za slučaj saznao kada i celokupna javnost, kada su se svedočenja pojavila na društvenim mrežama. Prema njegovim rečima, nije bilo nikakvih naznaka da se tako nešto dešava u toj visokoškolskoj ustanovi.

Istakao je da je fakultet odmah reagovao i da pomenuti profesor, kojeg studentkinje optužuju za seksualno uznemiravanje, u budućnosti neće prisutovati predavanjima i ispitima, a za asistenta koji se pominje kaže da više nije deo njihovog kolektiva.

U slučaju Arhitektonskog fakulteta reagovao je i ombudsman Zoran Pašalić koji je pokrenuo postupak i od uprave fakulteta zatražio da ga u roku od 10 dana obaveste da li je fakultet do sada primio prijave vezane za seksualno uznemiravanje i kako je reagovao. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija