Aktuelno

Slučaj pretnji u firmi na Terazijama: Odbačene prijave protiv pripadnika SAJ-a, ostali uhapšeni priznali krivicu

Komentari

Autor: Tanjug

01/09/2022

-

18:03

Slučaj pretnji u firmi na Terazijama: Odbačene prijave protiv pripadnika SAJ-a, ostali uhapšeni priznali krivicu
Slučaj pretnji u firmi na Terazijama: Odbačene prijave protiv pripadnika SAJ-a, ostali uhapšeni priznali krivicu - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazume o priznanju krivice sa A.O.A. i M.S., na osnovu kojih su osuđeni na uslovne kazne zatvora, jer su 22. avgusta, zajedno sa dvojicom pripadnika SAJ-a, pretili oštećenima T.A. i S.K. u prostorijama njihove firme na Terazijama.


U odnosu na pripadnike SAJ-a B.B. L.D. i M.P. koji su uhapšeni zajedno sa A.O.A. i M.S., doneto je rešenje o odbacivanju krivične prijave, jer je utvrđeno da su bili na mestu događaja, ali da nisu preduzimali radnje krivičnog dela ugrozavanje sigurnosti, kao ni bilo kog drugog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti, saopšteno je iz tužilaštva.

A.O.A. je priznao krivična dela ugrožavanje sigurnosti i neovlašćeno držanje opojnih droga pa je osuđen na uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci sa rokom provere od tri godine, a izrečena mu je i mera bezbednosti oduzimanja premeta - opojne droge marihuana.

Okrivljeni M.S. je priznao krivično delo ugrožavanje sigurnosti pa je osuđen na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci sa rokom provere od dve godine. Sporazume je prihvatio Prvi osnovni sud u Beogradu i okrivljene oglasio krivim.

Okrivljeni su 22. avgusta došli u prostorije firme oštećenih na Terazijama, gde su oštećenima T.A. i S.K. uputili pretnje koje su ugrozile njihovu sigurnost. Prilikom pretresa stanova osumnjičenog A.O.A. pronađena je manja količina marihuane, te je protiv njega podneta krivična prijava i zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Komentari (0)

Srbija