Aktuelno

Hapšenja u Kragujevcu zbog sumnji na poresku utaju vrednu 191 milion dinara - glavni osumnjičeni već u pritvoru

Komentari

Autor: Tanjug

08/09/2022

-

12:49

Hapšenja u Kragujevcu zbog sumnji na poresku utaju vrednu 191 milion dinara - glavni osumnjičeni već u pritvoru
Hapšenja u Kragujevcu zbog sumnji na poresku utaju vrednu 191 milion dinara - glavni osumnjičeni već u pritvoru - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Četiri osobe iz Kragujevca uhapšene su pod sumnjom da su od 2017. do 2020. godine izvršile poresku utaju kojom je Srbija oštećena za više od 191,6 miliona dinara, saopštila je danas Poreska uprava.

Glavnoosumnjičeni u ovom postupku već se nalazi u pritvoru, a novouhapšena lica privedena su Višem javnom tužilaštvu, navodi Poreska uprava.

Objašnjava se da je glavnoosumnjičeni u svojstvu vlasnika i odgovornog lica preduzetničke radnje iz Kragujevca u poslovnim knjigama neosnovano evidentirao troškove u iznosu od preko 765,4 miliona dinara.

Sumnja se da je to učinio na osnovu lažnih računa o navodno pruženim građevinskim uslugama većeg broja preduzetničkih radnji, koje je faktički osnovao i kontrolisao.

Zatim je umanjio dobit svoje preduzetničke radnje i tako utajio porez na prihode od samostalne delatnosti, doprinose za obavezno socijalno osiguranje i godišnji porez na dohodak građana u iznosu od preko 191,6 miliona dinara, navodi Poreska uprava.

Tvrdi se da je za taj iznos oštećen budžet Republike Srbije, zbog čega je protiv svih navedenih lica podneta dopuna krivične prijave.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija