Aktuelno

VIDEO Eksplodirala trafostanica, deo Novog Beograda ostao bez struje

Komentari

Autor: Euronews

24/06/2021

-

19:27

Miloš Lazarević

veličina teksta

Aa Aa

Trafostanica na Novom Beogradu eksplodirala je danas oko 19 časova zbog čega je deo te beogradske opštine ostao bez struje. Kako Euronews Srbija saznaje, struja je do sada stigla u blok 61 i 70, a očekuje se da će uskoro i ostali dobiti struju.

Za sada nije poznato šta je uzrok kvara kao i u kojim delovima nema električne energije, ali se na snimku koji je za Euronews Srbija ustupio Miloš Lazarević, može videti da trafostanica gori.

Požar, koji je večeras izbio u trafostanici je lokalizovan, a povređenih u ovom incidentu nema, potvrđeno je za naš portal u MUP-u.

Vest o eksploziji objavljena je i na društvenim mrežama gde je okačena fotografija na kojoj se vidi crni dim, iz Zemunske ulice u 64. bloku.

Bez struje su ostali stanari blokova 34, 61, 62, 63, 64, 70.

Podsetimo, sličan inicident dogodio se u junu prošle godine kada je ista trafostanica eksplodirala. 

Oglasio se EPS: Više delova Beograda bez struje zbog kvarova trafostanica
 

Usled izuzetno visokih temperatura, u 18.20 časova dogodila se eksplozija u trafostanici TS 110/10 kV "Beograd 33", zbog čega su bez električne energije ostali potrošači u delovima gradskih opština Grocka (Kaluđerica, Leštane, Vinča, Boleč, Vrčin), Zvezdara (Mali Mokri Lug), Voždovac (Beli Potok, Zuce) i Palilula (Veliko Selo), saopštio je večeras EPS.

Pripradnici vatrogasne brigade i policije su na listu mesta i više detalja o eksploziji i požaru znaće se nakon istrage.

Takođe, usled izuzetno visokih temperatura, došlo je do kvara u trafo stanicama 110/10 kV "Beograd 27" i "Beograd 12", zbog čega je oko 19.05 časova bez struje ostao deo potrošača na Novom Beogradu, u Zemunu, Surčinu i Dobanovcima.

Ekipe Elektrodistribucije Srbije su na terenu i intenzivno rade na otklanjanju kvarova, navedeno je u saopštenju.
 

 

Komentari (0)

Srbija