Aktuelno

U Čačku počelo suđenje osumnjičenom za ubistvo oca, majke i dede

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2022

-

13:51

U Čačku počelo suđenje osumnjičenom za ubistvo oca, majke i dede
U Čačku počelo suđenje osumnjičenom za ubistvo oca, majke i dede - Copyright Burst

veličina teksta

Aa Aa

U Višem javnom tužilaštvu u Čačku danas je održano pripremno ročište, čime je počelo suđenje I.G.(21) iz Čačka, kome se na teret stavlja teško trostruko ubistvo.

Pripremnom ročištu nije prisustvovao optuženi, koji je u specijlanoj zatvorskoj bolnici.

"Određeni su dokazi koji će se izvoditi na pretresu. Ilija nije priveden iz specijlane bolice, tako da po zakonu može da se održi pripremno ročište i bez njega. Za pretres će morati da ga dovedu, tada će biti i saslušan. Određeni su svi dokazi, uglavnom oni koje smo izvodili i u tužilačkoj istrazi i po predlogu mene kao branioca i po predlogu tužilaštva. I svi ti će se izvesti i na pretresu", rekao je Radisav Vesović, branilac po službenoj dužnosti I.G.

Kako je Vesović naveo, optuženi se nalazi u specijalnoj zatvorskoj bolnici i u stanju je stalnog tretmana, a veštak će na pretresu odrediti da li I.G. može da prati suđenje.

"On je u specijlanoj zatvorskoj bolnici. U kontaktusmo. Bio sam četiri, pet puta kod njega u poseti i na njegovo traženje i tada sam razgovarao sa njim. On je u stanju stalnog tretmana u toj bolnici. On je u tužilaštvu, na kraju tužilačke istrage dao svoju izjavu, koja je malo, što kažu dve suprotne okolnosti, ali na pretresu će biti i veštak koji će odrediti da li on može da prati ili ne može, da li će moći da se izjašnjava ili ne, ali to kada bude pretres", istakao je Vesović.

Advokat optuženog je kazao je rađeno veštačenje uračunljivosti, kao i da je biološki fakultet radio tri nalaza i DNK analize. Oni će zajedno sa obdukcionim nalazima i forenzičkim pregledom lica mesta ali i ostalim dokazima biti ponovo na pretresu pregledani i na osnovu toga donošene odluke. Naredni pretres je zakazan za 6. oktobar.

I.G. se tereti da je aprila meseca ove godine u porodičnoj kući u čačanskom naselju Atenica, nožem usmrtio oca, majku i dedu, nakon čega se dao u bekstvo, ali je brzom akcijom policije uhapšen nekoliko sati nakon krvavog pira.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija