Aktuelno

Određen pritvor višestrukom silovatelju Igoru Miloševiću

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

02/10/2022

-

11:39

Određen pritvor višestrukom silovatelju Igoru Miloševiću
Određen pritvor višestrukom silovatelju Igoru Miloševiću - Copyright Informer

veličina teksta

Aa Aa

Višetrukom silovatelju Igoru Miloševiću određen je pritvor, saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

On je osumnjičen za izvršavanje krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti. Ranije danas je saslušan, a zamenik tužioca predložio je nakon toga da mu se odredi pritvor, koji je sada, kako navodi Tanjug, određen u trajanju do 30 dana. Osumnjičeni je prilikom saslušanja izneo svoju odbranu i negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.

Predlog za određivanje pritvora podnet je iz više razloga, stoji u saopštenju: zbog opasnosti da neće biti moguće obezbediti njegovo prisustvo u postupku, zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao uticati na svedoke koji tek treba da budu ispitani, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao učiniti delom kojim preti, a sve to uzimajući u obzir njegovu raniju višestruku osuđivanost.

"Takođe,radi provera navoda krivične prijave tuzilastvo će ispitati ostećene, eventualne druge svedoke, a zatim će narediti komisijsko psihološko-psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog na okolnost njegove uračunljivosti. Potom će doneti odluku, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", navodi se u saopštenju.

Milošević je uhapšen 30. septembra kada mu je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati, a danas je saslušan zbog sumnje da je ugrozio sigurnost novinarki Informera koje su radile sa njim intervju.

Tužilaštvu je u petak dostavljena krivična prijava protiv Miloševića od strane dnevnih novina Informer, u kojoj je precizirano da je 27. septembra izvršeno krivično delo ugrožavanje sigurnosti na štetu novinarki koje su vodile razgovor sa njim, saopštilo je tužilaštvo.

Milošević je više puta osuđivan zbog silovanja i on je 20. septembra, nakon što je odslužio kaznu od 15 godina, izašao iz zatvora.

Nekoliko dana kasnije Informer je objavio intervju sa njim.

Istog dana ispred redakcije Informer organizovan je protest u organizaciji Ženske solidarnosti zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem, što je ocenjeno kao uvreda za žrtve i doprinosi relativizaciji takvih zločina.

Koalicija za slobodu medija najoštrije osuđuje objavljivanje intervjua u listu Informer sa osuđenim serijskim silovateljem, koji je upravo izašao iz zatvora. Kako navode, problem je način na koji je urađen intervju u kojem on opisuje kako je vršio različita krivična dela i kako se tada osećao.

Komentari (0)

Srbija