Aktuelno

Određen pritvor radnici VMA, osumnjičena da je specijalistima naplaćivala stažiranje koje je besplatno

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2022

-

16:18

Određen pritvor radnici VMA, osumnjičena da je specijalistima naplaćivala stažiranje koje je besplatno
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Na predlog Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, sud je odredio do 30 dana pritvora J.B, referentu u Odseku za opšte i zajedničke poslove Vojno medicinske akademije u Beogradu, koja se sumnjiči da je zloupotrebila službeni položaj i sebi pribavila korist od 1.565.000 dinara.


Osumnjičenoj je određen pritvor da ne bi uticala na svedoke, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu. Ona je danas na saslušanju negirala krivično delo i iznela svoju odbranu.

J.B. se sumnjiči da je od oktobra 2019. do marta 2022. godine, od 10 specijalista Medicinskog fakulteta u Prištini sa sedištem u Kosovoskoj Mitrovici, koji su dolazili na VMA radi specijalističkog staža, zahtevala i od njih na ruke dobijala novac u iznosima od 30.000 i 125.000 dinara, ukupno 1.565.000, predstavljajući studentima da toliko košta obuka, iako oni nisu imali obavezu da plaćaju specijalistički staž.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da joj odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovila krivično delo.


J.B. terete za produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Komentari (0)

Srbija