Aktuelno

Organizator "Valjevske grupe" sutra na saslušanju u Specijalnom sudu

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2022

-

19:03

Organizator "Valjevske grupe" sutra na saslušanju u Specijalnom sudu
Organizator "Valjevske grupe" sutra na saslušanju u Specijalnom sudu - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu sutra će biti saslušan Milan Lazarević, optužen da je organizator "Valjevske grupe", koji je uhapšen u utorak nakon što je napustio suđenje u toku pauze i nije se vratio u sud.

Lazarević je, prema saznanjima Tanjuga, u toku pauze na jučerašnjem suđenju izašao iz suda navodeći da mu je loše, zbog čega ga je porodica odvezla u bolnicu. On se inače brani sa slobode, a sud mu je, nakon što je otišao iz suda, odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i raspisao sudsku poternicu.

Pripadnici MUP su u saradnji sa BIA uhapsili Lazarevića, navodeći u saopštenju da se skrivao u okolini Uba. Odmah pošto je za njim raspisana sudska poternica, policija u Ubu uočila je "audi“ kojim je Lazarević upravljao i pokušala da ga zaustavi, ali se on oglušio o naređenje i nastavio da vozi, saopšteno je iz Policijske uprave Valjevo.

Policija i BIA su ga ubrzo pronašli i uhapsili i on je sproveden u Okružni zatvor u Beogradu, gde je prema saznanjima Tanjuga, smešten u Specijalnu zatvorsku bolncu.

MUP je saopštio da će zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, po nalogu tužilaštva, protiv njega biti podneta krivična prijava.

Valjevskoj grupi sudi se niz teških krivičnih dela - ubistva, zločinacko udruživanje, nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda, nanošenja lakih i teških telesnih povreda, kao i za iznudu novca.

Ova grupa je pohapšena 2009. godine, suđenje je i dalje u toku, jer je kako je ranije saopštio sud, od ukupnog broja zakazanih suđenja čak trećina bila odložena na zahtev odbrane.

Pored Lazarevića optuženi su i Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija