Aktuelno

Kosovsko tužilaštvo: Uhapšen Srbin osumnjičen za ubistvo Olivera Ivanovića

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/10/2022

-

10:50

Kosovsko tužilaštvo: Uhapšen Srbin osumnjičen za ubistvo Olivera Ivanovića
Oliver Ivanović - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Specijalno tužilaštvo saopštilo je da je uhapsilo Srbina inicijala M.M, osumnjičenog za ubistvo Olivera Ivanovića, protiv koga je ranije bila raspisana poternica, prenose mediji na albanskom.

"Specijalno tužilaštvo saopštava da je okrivljeni M.M., osumnjičen kao pripadnik organizovane kriminalne grupe, aktivno učestvovao u izvršenju krivičnog dela Učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe iz člana 283. stav 3. iz st.1. KPRK- u vezi sa krivičnim delom Teško ubistvo prema članu 179 stav 1.9 KPRK, u ubistvu sada pokojnog Olivera Ivanovića, zajedno sa ostalim optuženim N.S., MR, RB i S.A., za koje  se nastavlja suđenje u Osnovnom sudu u Prištini“, saopštilo je Tužilaštvo.

M.M.  je od početka 2019. godine bio nedostupan organima tužilaštva, iako je na snazi bio nalog za hapšenje, a sinoć ga je uhapsila kosovska policija.

Priština je u decembru 2019. godine podigla optužnicu, koja je tri puta menjana i suđenje je počelo sredinom prošle godine.

Specijalno tužilaštvo u Prištini dosad je podiglo je optužnice protiv šest osoba srpske nacionalnosti koje tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na učešće ili organizovanje kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćeno i neovlašćeno posedovanje ili kontrolu oružja.

Oliver Ivanović je bio osnivač i predsednik Građanske inicijative SDP, jedne od srpskih političkih stranaka koje su učestvovale na parlamentarnim i lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji nakon potpisivanja Briselskog sporazuma. Ubijen je 16. januara 2018. ispred stranačkih prostorija u Severnoj Mitrovici. Na njega je s leđa ispaljeno šest metaka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija