Aktuelno

Komandant KFOR-a s predstavnicima Srba na KiM: Poziv na suzdržavanje od nasilja

Komentari

Autor: Tanjug

27/10/2022

-

18:00

Komandant KFOR-a s predstavnicima Srba na KiM: Poziv na suzdržavanje od nasilja
Tanjug/KFOR/Daniel Paciarelli - Copyright Tanjug/KFOR/Daniel Paciarelli

veličina teksta

Aa Aa

Komandant misije KFOR-a general-major Anđelo Mikele Ristuča sastao se sa Goranom Rakićem, predsednikom Srpske liste i gradonačelnicima četiri opština sa severa Kosova, saopštio je KFOR.

Razgovaralo se o opštoj situaciji, a posebno o kredibilnoj i transparentnoj komunikaciji i bezbednosnim aspektima na severu Kosova.

Komandant KFOR-a je obavestio Rakića i predstavnike opština o tekućim aktivnostima vojne misije i naporima da spreči bilo kakvu eskalaciju u budućnosti.

On je uverio gradonačelnike da KFOR pažljivo prati situaciju, posebno na severu Kosova i da ostaje fokusiran na svakodnevnu implementaciju svog mandata, koji proizilazi iz Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244, a to su omogućavanje bezbednog okruženje i sloboda kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu.

General Ristuča pozvao je sve strane da izbegavaju jednostrane akcije, uzdrže se od nasilja i konstruktivno se angažuju u dijalogu.

U saopštenju se navodi da KFOR ostaje nepristrasan i posvećen pružanju bezbednosnog okvira u kojem može da se nastavi dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

Komentari (0)

Srbija