Aktuelno

Priveden inspektor iz Mrkonjić Grada zbog sumnje da je potezao pištolj na košarkaša Miroslava Raduljicu

Komentari

Autor: Glas Srpske

29/06/2021

-

10:16

Priveden inspektor iz Mrkonjić Grada zbog sumnje da je potezao pištolj na košarkaša Miroslava Raduljicu
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Inspektor Policijske uprave Mrkonjić Grad S.Š, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, osumnjičen je da je potezao pištolj na košarkaša Miroslava Raduljicu, piše "Glas Srpske".

Prema pričama meštana Šipova, inspektor je hteo da se  fotografiše sa njim, a kada je košarkaš to odbio on je izvadio i potegao pištolj.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad osudili su svaki vid neprofesionalnog postupanja policijskih službenika i istakli da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske procesuirati svaki vid neprofesionalnog i nezakonitog ponašanja svojih pripadnika, navodi se u saopštenju ove uprave.

Nezvanično, incident se desio na jučerašnjoj manifestaciji "Janjski sabor" kod manastira Glogovac.

Prema saznanjima, "Glas Srpske" navodi da je policijski službenik bio pijan i jako uporan da se slika sa poznatim košarkašem koji je bio u društvu rođaka.

"Raduljica je uspeo da mu otme pištolj i u toj gužvi je lakše povređen. Pod šatorom je nastala gužva u koju se navodno umešao i kolega pomenutog inspektora koji je bio sa njim, a koji je takođe zbog nedoličnog ponašanja bio tema medijskih natpisa", navodi izvor portala.

Kako se dodaje u saopštenju PU Mrkonjić Grad, o svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se osumnjičeni nakon kriminalističke obrade pusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta dostavi izveštaj za pomenuto krivično delo.

Dodaje se da su u toku  aktivnosti na utvrđivanju disciplinske odgovornosti ovog policijskog službenika zbog osnova sumnje da je počinio težu povredu radne dužnosti, navodi se u saopštenju.

Raduljica se nije javljao na telefonske pozive "Glasa Srpske" kako bi se čuča njegova verzija priče.

Komentari (0)

Srbija