Aktuelno

Produžen pritvor Igoru Miloševiću za još 30 dana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/10/2022

-

11:28

Produžen pritvor Igoru Miloševiću za još 30 dana
Produžen pritvor Igoru Miloševiću za još 30 dana - Copyright Informer

veličina teksta

Aa Aa

Serijskom silovatelju koji je uhapšen pre mesec dana zbog ugrožavanja sigurnosti produžen je danas pritvor za još 30 dana, potvrđeno je za Euronews Srbija iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Podsetimo, Milošević je uhapšen 30. septembra, po nalogu ovog tužilaštva, a po prijavi koja je ovoj instituciji dostavljena ranije. Inače, on je osumnjičen za izvršavanje krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti. On je nakon što je priveden pre mesec dana dao iskaz i tada je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.

Inače, Milošević je više puta osuđivan zbog silovanja i on je 20. septembra, nakon što je odslužio kaznu od 15 godina, izašao iz zatvora. Nekoliko dana kasnije Informer je objavio intervju sa njim.

Istog dana ispred redakcije Informer organizovan je protest u organizaciji Ženske solidarnosti zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem, što je ocenjeno kao uvreda za žrtve i doprinosi relativizaciji takvih zločina.

Koalicija za slobodu medija najoštrije osuđuje objavljivanje intervjua, a kako su naveliproblem je način na koji je urađen intervju u kojem on opisuje kako je vršio različita krivična dela i kako se tada osećao.

Komentari (0)

Srbija