Aktuelno

Ministarstvo pravde: Španija proteruje Luku Bojovića

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2022

-

19:40

Ministarstvo pravde: Španija proteruje Luku Bojovića
Luka Bojović - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo pravde saopštilo je da je, posredstvom Ambasade Srbije u Madridu, obavešteno da je u Brigadi za strance i granice Generalne policijske uprave A Korunje, otvoren predmet proterivanja srpskog državljanina Luke Bojovića posle izdržane kazne zatvora.

"O tačnom vremenu i mestu proterivanja Luke Bojovića nismo obavešteni", navelo je Ministarstvo pravde.

"Protiv Luke Bojovića se u ovom trenutku u Republici Srbiji ne vodi krivični postupak, niti postoji krivična sankcija koja mu je izrečena i koju Bojović treba da izdržava", saopštilo je Ministarstvo pravde.

Luka Bojović je u decembru 2014. u Španiji osuđen na 18 godina zatvora, a tu kaznu je Vrhovni sud Španije potvrdio u novembru sledeće godine. On je osuđen zbog zločinačkog udruživanja, posedovanja oružja i falsifikovanja isprava.

Kako piše Insajder, u Srbiji za njim ne postoji nikakva potraga, jer je 2015. zbog nedostatka dokaza pravnosnažno oslobođen da je organizovao grupu i nalagao ubistva koja su izvršili pripadnici Zemunskog klana Sretko Kalinić i Miloš Simović.

Luka Bojović je u Srbiji 2011. osuđen na 15 meseci zatvora zbog nedozvoljenog posedovanja pištolja i falsifikovanja lične karte, ali je tu kaznu do kraja izdržao u pritvoru u Španiji, naveo je Insajder.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Jagodinac

03.11.2022 09:31

E još nam je on trebao, pa da krenu opet krvavi sukobi između klanova.

Srbija