Aktuelno

Nemačke donirala MUP-u Srbije opremu za nadzor granice u vrednosti od preko 630.000 evra

Komentari

Autor: Tanjug

17/11/2022

-

16:49

Nemačke donirala MUP-u Srbije opremu za nadzor granice u vrednosti od preko 630.000 evra
Tanjug/MUP Republike Srbije - Copyright Tanjug/MUP Republike Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić potpisao je danas sa ambasadorkom Nemačke Anke Konrad Protokol o primopredaji donirane opreme Upravi granične policije MUP-a za nadzor državne granice u vrednosti 630.964 evra.

Donacija obuhvata sedam patrolnih vozila, tri civilna terenska vozila, četiri kombi vozila, četiri detektora eksploziva i narkotika, 50 fiksnih čitača dokumenata, 20 ručnih termovizijskih kamera i 100 uređaja za otkrivanje falsifikata.

Tanjug/MUP Republike Srbije

 

Gašić je zahvalio ambasadorki i istakao da će ova donacija doprineti daljem jačanju kapaciteta Uprave granične policije u nadzoru državne granice i naglasio da je strateški prioritet Srbije, kao tranzitne države na zapadnobalkanskoj ruti, uspešno suzbijanje iregularnih migracija i svih oblika međunarodnog kriminala, saopštio je MUP.

Gašić i Konrad ocenili su dosadašnju saradnju dveju zemalja kao izuzetno uspešnu i složili se da ima prostora za njeno dalje unapređenje, posebno u oblastima vanrednih situacija i obrazovanja, kroz edukacije i obuke pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Donaciju je obezbedilo Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova iz zavičaja Savezne Republike Nemačke.

Komentari (0)

Srbija