Aktuelno

Organizovana grupa iz Beograda pravosnažno osuđena za preprodaju droge

Komentari

Autor: Tanjug

20/11/2022

-

22:17

Organizovana grupa iz Beograda pravosnažno osuđena za preprodaju droge
Organizovana grupa iz Beograda pravosnažno osuđena za preprodaju droge - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu i pravosnažno osudio četiri pripadnika organizovane kriminalne grupe na kazne zatvora od četiri do 10 godina zbog preprodaje droge.

K.Ð. je pravosnažno osuđen na kaznu od 10 godina zatvora, N.C. na kaznu od devet, dok su D.M. i S. R. osuđeni na kaznu zatvora od po četiri godine, navodi se u presudi objavljenoj na sajtu suda.

Apelacioni sud je odbio kao neosnovane sve žalbe na prvostepenu presudu i potvrdio je.

Prvostepenom presudom okrivljenima je izrečena i mera bezbednosti oduzimanja predmeta opojna droga marihuana, automobil, pištolj, mobilni telefon, dok Ð. i C. oduzeta i imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog dela i oni su obavezani da solidarno plate 13.000 evra.

Ð. i C. su oglašeni krivi što su od septembra do novembra 2017.godine na teritoriji Beograda, kao pripadnici grupe koju je organizovao Bojan Jezdimirović, protiv kojeg je postupak razdvojen, delovali sporazumno u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, marihuanu i heroin, radi sticanja nezakonite finansijske koristi.

J. je od NN lica nabavio drogu, neovlašćeno stavljao u promet istu i davao naloge Ð. i C., a Ðujić preuzimso i skladištio i predavao C, koji je pronalazio kupce.

C. je oglašen krivim što je, takođe, zajedno sa M. i R. došao do spomen parka Jajinci, radi prodaje droge i to 118,02 grama heroina i 9,8 kilograma marihuane.
 

Komentari (0)

Srbija