Aktuelno

Uhapšen muškarac koji je u Leskovcu nožem ubo policajca

Komentari

Autor: Tanjug

25/11/2022

-

17:15

Uhapšen muškarac koji je u Leskovcu nožem ubo policajca
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici MUP-a u Leskovcu uhapšili su F.M. (27) iz Niša zbog sumnje da je nožem dva puta ubo policajca u rame, a zatim automobilom udario bivšu partnerku.


Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici, izazivanje opšte opasnosti i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, saopšteno je iz Policijske uprave Leskovac.

Sumnja se da je F.M. preksinoć najpre dva puta nožem u rame ubo policajca, koji je postupao po pozivu bivše partnerke F. M. da je on prati, a potom seo u svoj automobil, udario bivšu partnerku i odvezao se u nepoznatom pravcu.

Policijska patrola ga je uočila i pokušala da zaustavi njegov automobil, ali F. M. se nije zaustavio, već je bežeći, dva puta prošao na crveno svetlo i na kraju udario u betonsku ogradu, nakon čega je izašao iz automobila i nastavio da beži, ali ga je policija ubrzo sustigla i uhapsila.

Ovom prilikom policajac, bivša partnerka osumnjičenog i osumnjičeni su zadobili lake telesne povrede.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Takođe, protiv njega će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni.

Pripadnici MUP-a su ovo hapšenje sproveli u saradnji sa specijalizovanom linijom rada Službe za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije.

Komentari (0)

Srbija