Aktuelno

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja: U školi u Nišu pretučen dečak, biće doneta odluka o kazni za nasilnika

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/11/2022

-

15:58

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja: U školi u Nišu pretučen dečak, biće doneta odluka o kazni za nasilnika
Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja: U školi u Nišu pretučen dečak, biće doneta odluka o kazni za nasilnika - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Učenik drugog razreda Gimnazije "9. maj" u Nišu lakše je povređen kada ga je na velikom odmoru u učionici napao vršnjak iz drugog odeljenja. On je zadobio nekoliko udaraca u glavu i telo.

"Za vreme velikog odmora u prepodnevnoj smeni, učenik II/4 ušao je u učionicu odeljenja II/3, napao jednog učenika, udario ga pesnicom u glavu i telo i pokušao da ga udari stolicom. Učenik je prijavio nasilje razrednom starešini, a on je obavestio mene. Sa obojicom dečaka razgovarao je pedagog, obavešteni su i policija, hitna pomoć, Školska uprava Niš", rekao je za Euronews Srbija direktor škole Nenad Disić.

On dodaje da je Tim za sprečavanje nasilja ocenio da je učenik počinio treći stepen nasilja i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak. Na sednici u petak biće odlučeno da li će dobiti ukor direktora ili ukor nastavničkog veća bez ili sa isključenjem iz škole.

Prema rečima Disića, učenik koji je napao vršnjaka prošle godine bio je pod pojačanim vaspitnim nadzorom zbog neopravdanih izostanaka i nediscipline, ali ove godine, kaže, do sada, nije pravio probleme. O slučaju je obavešteno i Više tužilaštvo u Nišu. 

Preporuka za vas

Komentari (1)

IZNOGUD

29.11.2022 18:19

Ma sve te mlade siledžije izbaciti iz škole i poslati u popravni dom. A roditelje novčano kazniti. Zakoni moraju da budu oštriji,da se poštuju i primenjuju...

Srbija