Aktuelno

Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv trojice osumnjičenih za preprodaju kokaina i marihuane u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/12/2022

-

14:34

Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv trojice osumnjičenih za preprodaju kokaina i marihuane u Beogradu
Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv trojice osumnjičenih za preprodaju kokaina i marihuane u Beogradu - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv trojice osumnjičenih za preprodaju kokaina i marihuane u Beogradu, kao i protiv dvoje njihovih kupaca, naveli su iz ovog tužilaštva.

Kako piše u saopštenju, S. P, B. Š. i S. M. terete se za krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga izvršeno u grupi, za koje je zaprećena kazna zatvora od pet do 15 godina.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrdjivanju, a tužilaštvo je predložilo sudu i da se svoj trojici produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Sumnja se da su S. P, B. Š. i S. M. delovali kao grupa u kojoj su imali definisane uloge i razvijenu strukturu. Distribuciju narkotika je, navode u Višem javnom tužilaštvu, kako se sumnja, organizovao S. P.

Narkotike su držali u iznajmljenim stanovima, na različitim adresama u centru Beograda, odakle su vozilima dostavljali i prodavali drogu krajnjim korisnicima. Uhapšeni su 2. avgusta ovde godine nakon obavljene kupoprodaje i pretresa više stanova.

Od njih je zaplenjeno ukupno 426,59 grama marihuane i 1.5 kilograma kokaina, navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija