Aktuelno

Apelacioni sud u ponedeljak o žalbama na presudu Papiću: Odluka o izrečenoj kazni bivšem zameniku načelnika SBPOK-a

Komentari

Autor: Tanjug

03/12/2022

-

20:44

Apelacioni sud u ponedeljak o žalbama na presudu Papiću: Odluka o izrečenoj kazni bivšem zameniku načelnika SBPOK-a
Apelacioni sud u ponedeljak o žalbama na presudu Papiću: Odluka o izrečenoj kazni bivšem zameniku načelnika SBPOK-a - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

Pred Apelacionim sudom u Beogradu u ponedeljak će se održati sednica za razmatranje žalbi na prvostepenu presudu kojom je bivši zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić osuđen na kaznu zatvora od godinu i četiri meseca,  jer je u aprilu 2020. godine urgirao da se istog dana vrati zaplenjeno blindirano vozilo Marku Miljkoviću, sada optuženom za organizovanje kriminalne grupe i niz teških krivicnih dela.

Sednica će se održati u zagradi Apelacionog suda u Nemanjinoj ulici i biće otvorena za javnost.
Na ovoj sednici biće razmatrane žalbe na presudu Višeg suda u Beogradu od 23. avgusta, nakon čega će sud odlučiti da li će presudu potvrditi u celosti, prinačiti, ukinuti i naložiti ponavljanje suđenja ili sam otvoriti pretres i izvesti ključne dokaze a potom pravosnažno presuditi.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je nakon presude saopštilo da će uložiti žalbu na visinu izrečene kazne. 

Prvostepeni sud je Papiću izrekao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od 10 godina, a u kaznu zatvora mu je uračunato vreme provedeno u pritvoru. 

Tokom suđenja Papić je negirao optužbe, tvrdeći da mu je tadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao da razgovor sa Miljkovićem u prostorijama SBPOK-a bude kratak i bez nepotrebnog zadržavanja, što je Stefanović tokom svedočenja osporavao.

Papić je optužen za krivično delo trgovina uticajem za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu zatražilo od suda da mu izrekne kaznu od četiri godine zatvora.

Papiću se optužnim predlogom na teret stavlja da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Takođe, Papiću u aprilu treba da počne drugo suđenje, povodom optužbi da su on i Branislav Pandur u noći između 11. i 12. septembra 2020. godine, kao starešine u SBPOK-u, iskorišćavanjem svojih službenih položaja, sprecili hapšenje i procesuiranje pripadnika kriminalne grupe N.K.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija