Aktuelno

Nastavljeno suđenje Mirosalvu Aleksiću ispitivanjem jedne od oštećenih devojaka

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2022

-

16:23

Nastavljeno suđenje Mirosalvu Aleksiću ispitivanjem jedne od oštećenih devojaka
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, koji je optužen za četiri krivična dela silovanja i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, nastavljeno je u Beogradu isptivanjem jedne od oštećenih devojaka.

Ona je skoro tri sata odgovarala na pitanja Aleksićevog branioca, Zorana Jakovljevića pa je tako, između ostalog, govorila o svom iskustvu u Aleksićevoj školi glume i odnosu koji je on imao prema polaznicima škole.

Navela je da im Aleksić nije pričao o svojim slabostima i da je voleo da gradi sliku o sebi da je "veliki i neustrašiv", kao i da im je postavljao neprijatna pitanja. "Trudio se da ulije strahopoštovanje kod svih nas", rekla je oštećena.

Navela je da je "abnormalna" bila tajnovitost u grupi jer, kako je rekla, polaznici škole nisu smeli da prenose svojim roditeljima ono što su pričali na predavanjima, jer je on insistirao da to "bude njihova stvar".

Devojka je rekla da se niko od polaznika nije obratio roditeljima iz straha i da školu nisu napuštali, jer je grupa, kako je rekla, pružala osećaj pripadnosti. Takođe, ona je ispriccala da ju je Aleksić seksualno uznemiravao i detaljno opisala način na koji je to učinio.

Navela je da je bila zbunjena i da je shvatila šta se desilo tek kada je izašla iz prostorije, te da roditeljima nije ništa rekla, jer joj je bilo neprijatno.

"Bilo mi je lakše u tom trenutku da zaboravim na to", rekla je devojka na suđenju.

Nakon tri sata Aleksićev advokat zatražio odlaganje suđenja

Nakon skoro tri sata ispitivanja, Aleksićev advokat je iz privatnih razloga zatražio da se suđenje odloži sa čime se zamenik višeg tužioca nije složio uz obrazloženje da je Jakovljević znao koliko će ispitivanje da traje.

Ipak, suđenje je odloženo, a punomoćnik oštećenih Jugoslav Tintor rekao je da je Jakovljevićev postupak školski primer kako u sudnici "žrtva može biti iscrpljivana", te da je dužnost suda da je od toga zaštiti.

Naredno ročište zakazano je za 31. januar.

Aleksiću je sud 9. marta ukinuo kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra prošle godine, nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, a potom i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor

Komentari (0)

Srbija