Aktuelno

Otkriveno 60 iregularnih migranata kod Subotice, zaplenjene dve automatske puške i municija

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/12/2022

-

15:28

Otkriveno 60 iregularnih migranata kod Subotice, zaplenjene dve automatske puške i municija
Otkriveno 60 iregularnih migranata kod Subotice, zaplenjene dve automatske puške i municija - Copyright mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Radna grupa za borbu protiv krijumčarenja ljudi i iregularnih migracija je na području Jasenovačke šume u Subotici pronašla 60 iregularnih migranata i zaplenila oružje i municiju.

Među pronađenim migrantima, otkriveno je lice za koje se sumnja da je pre dva meseca ranilo jednu osobu iz vatrenog oružja, kao i 20 bezbednosno interesantnih osoba, saopštio je MUP.

Tokom akcije, policija je pretragom terena pronašla dve automatske puške, tromblonski nastavak za automatsku pušku i oko 200 komada municije.

Iregularni migranti biće prebačeni u prihvatne centre, dok će lice za koje se sumnja da je počinilo krivično delo biti privedeno nadležnom tužilaštvu, a protiv bezbedno interestanih lica biće preduzete mere u skladu sa zakon.

"Akcija je sprovedena u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, uz angažovanje pripadnike Radne grupe, formirane po nalogu ministra unutrašnjih poslova, u saradnji sa novosadskim odredom Žandarmerije i Upravom granične policije", naveo je MUP u saopštenju. 

Komentari (0)

Srbija