Aktuelno

Smanjena vidljivost zbog magle na pojedinim putnim pravcima, bez gužvi na granicama

Komentari

Autor: Tanjug

04/01/2023

-

08:19

Smanjena vidljivost zbog magle na pojedinim putnim pravcima, bez gužvi na granicama
Magla u Novom Sadu - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

veličina teksta

Aa Aa

Vozače i danas očekuju povoljni uslovi za vožnju, sem u ranim jutarnjim ili večernjim satima kada će opasnost od magle i poledice biti prisutna na putevima u Vojvodini, na širem području Beograda, u južnim i jugozapadnim krajevima, a posebno u kotlinama i preko planinskih prevoja, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Smena turista na našim planinama i zimskim centrima može doneti povremeno pojačan saobraćaj na ovim putevima. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve vrste vozila.

Zbog pojave magle smanjena je vidljivost na nekim putnim pravcima, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije".

- auto-put E-763, deonica Surčin - Pakovraće, na 50 do 100 metara

- auto-put E-75, petlja Vranje - petlja Bujanovac jug, na 70 metara
- magla smanjuje vidljivost i na teritoriji Srema i Južnog Banata.

Savetuje se maksimalan oprez pri vožnji i mole učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Savetuje se i maksimalan oprez pri vožnji jer, zbog mogućih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima.

 

Komentari (0)

Srbija