Aktuelno

Sutra počinje uklanjanje cisterni sa amonijakom kod Pirota (VIDEO)

Komentari

Autor: Tanjug/Euronews Srbija

06/01/2023

-

16:03

Snimak Radio klub Pirot

veličina teksta

Aa Aa

Gradski štab za vanredne situacije Pirota, saopštio je da će sutra početi uklanjanje cisterni sa amonijakom na području Sopotskog hana.

"Jedan od prvih koraka biće pretakanje sadržaja iz cisterne broj 13 u auto-cisterne. U narednim danima cisterne će biti uklonjene sukcesivno, jedna po jedna, sa lica mesta", naveo je Štab za vanredne situacije Grada Pirota.

Preporučuje se građanima da se bez preke potrebe ne približavaju lokaciji Sopotskog hana, kako zbog sopstvene bezbednosti, tako i zbog neometanog rada stručnih službi koje su na terenu.

"Auto-put prema Nišu neće biti zatvaran i saobraćaj će se odvijati normalno", naveo je Štab za vanredne situacije Grada Pirota.

Teretna kompozicija koja je prevozila cisterne sa amonijakom iskliznula je sa pruge kod Pirota 25. decembra, nakon čega se više vagona prevrnulo, a došlo je i do curenja amonijaka. Nakon toga ostala je dilema da li će četiri preostale prevrnute cisterne biti pretočene ili biti podignute na prugu i odvezene koju je danas razređio Štab za vanredne situacije.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija