Aktuelno

Nova burna reakcija na društvenim mrežama: Uznemirujuća prijava o silovanju u Nišu ipak lažna

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/01/2023

-

22:02

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Priča koja je danima uznemiravala domaću javnost o devojci iz Leskovca koja je navodno bila silovana u jednom kafiću u Nišu, završila se burnim reakcijama, nakon što je MUP saopštio da  je prijava bila lažna, odnosno da je devojka neposredno pred poligrafsko testiranje priznala da je lažno optužila muškarca.

MUP je u svom saopštenju apelovao na medije i javnost da ne iznose neproverene informacije, jer na taj način ometaju rad policije i tužilaštva.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, nakon detaljnih provera u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, utvrdili su da je dvadesetdevetogodišnja devojka iz Leskovca lažno prijavila da je silovana 30. decembra prošle godine. Ona je u razgovru pre poligrafskog ispitivanja priznala policiji da je lažno optužila dvadesetdevetogodišnjeg muškarca za silovanje, kao i mesta gde je navodno silovana. Apelujemo na medije i javnost da ne iznose neproverene informacije, jer na taj način ometaju rad policije i tužilaštva", navodi se u saopštenju.

Ovakav epilog, očekivano je doveo do poplave komentara na društvenim mrežama, a sa dosta kritika su se suočili i mediji koji su prenosili neproverene informacije.

Mnogi korisnici istakli su da je svojim postupanjem devojka ugrozila i nanela bol svim ženama koje se plaše da prijave seksualno zlastavljanje i nasilje. Ima i onih koji na društvenim mrežama traže da ova devojka bude osuđena na zatvorsku kaznu, kakvu bi dobio muškarac za silovanje. Mnogi traže da ona bude osuđena zbog uznemiravanja javnosti.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija