Aktuelno

Podignuta havarisana cisterna kod Pirota, očekuje se pretakanje amonijaka

Komentari

Autor: Pirot plus onlajn, Euronews Srbija

07/01/2023

-

17:53

Podignuta havarisana cisterna kod Pirota, očekuje se pretakanje amonijaka
Radio klub Pirot - Copyright Radio klub Pirot

veličina teksta

Aa Aa

Cisterna broj 13 iz koje je curio amonijak nakon prevrtanja nekoliko vagona 25. decembra u blizini mesta Staničenje kod Pirota je podignuta i trebalo bi da usledi pretakanje preostalog amonijaka u auto citerne, javio je Pirot plus onlajn.

Zaposleni na Bugarskoj državnoj železnici su auto dizalicom uspeli da bez posledica podignu cisternu koja je bila havarisana i prouzrokovala nesreću najtežu u poslednje vreme na Balkanu.

Gradski štab za vanredne situacije Pirota, prethodno je saopštio je da će danas početi uklanjanje cisterni sa amonijakom na području Sopotskog hana.

"Jedan od prvih koraka biće pretakanje sadržaja iz cisterne broj 13 u auto-cisterne. U narednim danima cisterne će biti uklonjene sukcesivno, jedna po jedna, sa lica mesta", naveo je Štab za vanredne situacije.

Preostale tri cisterne, prema nezvaničnim najavama, kada budu podignutu na prugu  biće transportovane bez pretakanja.

Štab je građanima preporučio da se bez preke potrebe ne približavaju lokaciji Sopotskog hana zbog sopstvene bezbednosti, ali i nesmetanog rada ekipa na uklanjanju cisterni.

Teretna kompozicija koja je prevozila cisterne sa amonijakom iskliznula je sa pruge kod Pirota 25. decembra, nakon čega se više vagona prevrnulo, a došlo je i do curenja amonijaka. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija