Aktuelno

Štrajkači sa klinike "Laza Lazarević" ne odustaju od zahteva za smenu v.d. direktorke - traže razgovor sa Dačićem

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2023

-

17:47

Štrajkači sa klinike "Laza Lazarević" ne odustaju od zahteva za smenu v.d. direktorke - traže razgovor sa Dačićem
Štrajkači sa klinike "Laza Lazarević" ne odustaju od zahteva za smenu v.d. direktorke - traže razgovor sa Dačićem - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednici štrajkačkih odbora klinike "Laza Lazarević" predali su danas na prijavnici sedišta Socijalističke partije Srbije zahtev da ih primi lider stranke i prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić kako bi sa njim razgovarali o smeni v.d. direktorke klinike Ivane Stašević Karličić.  

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Specijalista psihijatrije i član štrajkačkog odbora Nadežda Pucar rekla je da je danas još jedan specijalista psihijatrije Anita Milanović protivzakonito dobila otkaz, s obzirom da se radnici klinike nalaze u štrajku. 

"Tim povodom deo izvršnih odbora sindikata je na hitnom sastanku u ministarstvu zdravlja, koji je ministarka sazvala, kako bi videli šta ćemo dalje s obzirom na to da su potezi koje Staševićeva spovodi na dnevnom nivou sve neadekvatniji i ne znamo ni mi ostali šta može da nas očekuje", rekla je Pucar za Tanjug. 

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Ona je istakla da je za vreme petogodišnjeg mandata aktuelne direktorke kliniku napustilo 25 lekara i više od 27 tehničara.

"Za psihijatrijsku i bilo koju drugu zdravstvenu ustanovu to je jako veliki broj ljudi. Više od 50 odsto je potpisalo zahtev za njenu smenu. Mi smo svu dokumentaciju o neregularnosti njenog rada predali Ministarstvu zdravlja i delom i tužilaštvu, a na osnovu toga ministarka je tražila njenu smenu", rekla je Pucar. 

Ona je kazala i da se nada da će SPS uskoro ponuditi adekvatnog kandidata, pre nego što, kako je rekla, ustanovu napusti još lekara i dođe do "samog dna".

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Ovo je drugi dan protesta ispred saedišta SPS i pritiska na stranku koja treba da delegira kandidata za direktora, kazala je specijalsta psihijatrije Ljiljana Simić za Tanjug i naglasila da je otkaz koji je njihova koleginica dobila jutros protivzakonit, jer je i država zvanično priznala štrajk.

"Juče smo pokušali da dostavimo naš pismeni zahtev da razgovaramo sa nadležnima iz SPS-a, poslali smo im mejl, međutim ovde nije bilo nikoga. Danas smo doneli odluku da više nema razgovora sa bilo kime osim isključivo sa predsednikom ove partije. Smatramo da je njegova dvojna uloga dovoljna da donese odluku i da razreši ovu situaciju", rekla je Simić. 

Ona je rekla i da sindikati i zaposleni neće odustati od zahteva za smenu direktorke i najavila da će u narednim danima javnosti izložiti sve neregularnosti koje se dešavaju na klinici. 


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija