Aktuelno

Kosovska policija: Dvojica Srba uhapšena zbog sumnje da su na pucali Božić; Kancelarija za KiM: Unošenje straha

Komentari

Autor: KoSSev

12/01/2023

-

22:00

Kosovska policija: Dvojica Srba uhapšena zbog sumnje da su na pucali Božić; Kancelarija za KiM: Unošenje straha
Kosovska policija - Copyright Tanjug AP/Visar Kryeziu

veličina teksta

Aa Aa

Dvojica Srba sa Kosova i Metohije A.S. (30) i D.M. (26), uhapšeni su danas zbog "izazivanja opšte opasnosti", nakon što su, kako je saopštila Kosovska policija  na Božić u Klokotu pucali iz vatrenog oružja, prenosi portal KoSSev, napominjući da se traga za trećom osobom umešanom u taj slučaj.

Trojica Srba sa Kosova identifikovani su na osnovu operativnih informacija i pregleda video snimaka, a Kosovska policija pretresla je tri lokacije, navodi se u saopštenju.

Dve automatske puške AK47 za koje policija sumnja da su korišćene tokom pucnjave nisu pronađene.

Dvojici uhapšenih određeno je četrdesetosmočasovno zadržavanje, a protiv njih će biti podneta prijava za krivična dela "izazivanje opšte opasnosti", "neovlašćeno posedovanje, kontrola ili držanje oružja" i "upotreba oružja".

Kancelarija za Kosovo i Metohiju potvrdila je da je do hapšenja dvojice Srba došlo i saopštila da će im obezbediti svu besplatnu pravnu pomoć i advokata.

U saopštenju Kancelarije za KiM se dodaje da je porodice obišao i predsednik privremenog organa opštine Vitina koji im je preneo podršku Kancelarije.

"Jasno je da se ovakvim hapšenjima, povezanim sa proslavom Božića, kao najradosnijeg pravoslavnog praznika, Srbima stavlja do znanja da nemaju pravo na svoje praznike, što najbolje pokazuje teroristički napad na Badnji dan u Gotovuši, kada je Albanac, pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, pucao u dečaka Stefana i mladića Miloša, samo zato što su nosili badnjak", navodi se u saopštenju.

Time se, kako kažu, na Srbe vrši dodatni pritisak i unosi strah u srpske sredine, sa jasnim ciljem da se oni onespokoje i proteraju sa svojih ognjišta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija