Aktuelno

Zabelelo se širom Srbije: Prvi sneg u Beogradu, ali neće biti dugog daha

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Ljubica Gojković

20/01/2023

-

07:18

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Bližimo se kraju januara i vremenske prilike napokon počinju da podsećaju na zimu. Veoma hladna vazdušna masa sa severa Evrope danas nam donosi intenzivno zahlađenje i pad temperature za 5 do 10 stepeni u odnosu na jučerašnje vrednosti. 

Vreme će biti oblačno i hladno. U ranim jutarnjim satima sneg je padao u većem delu centralne i severne Srbije, a do sredine dana padavine će biti u slabljenju.

U drugoj polovini dana očekuje se prestanak padavina u celoj zemlji i delimično razvedravanje na jugu Srbije. Sneg će se u nižim predelima uglavnom topiti pri tlu, dok se na planinama očekuje dalje povećanje visine snežnog pokrivača.  

Maksimalna temperatura biće do 8 stepeni u Timočkoj krajini, na jugoistoku do 6, dok će u severnijim predelima biti oko 2.podeljka. Na planinama tokom celog dana ispod nule. Umeren i povremeno jak severozapadni vetar doneće nam i dodatni efekat hladnoće.

U subotu vreme ostaje hladno, oblačno i sa mešovitim padavinama. Susnežica i mokar sneg povremeno će padati i u Beogradu i Vojvodini, međutim neće doći do formiranja snežnog pokrivača. Jak sneg padaće u brdsko - planinskim predelima uz povećanje visine snežnog pokrivača i za više od 30 cm. Minimalna temperatura kretaće se oko nule, dok će tokom dana biti do 5 stepeni.

U nedelju dolazi do privremenog prestanka padavina i razvedravanja, a već za ponedeljak prognostički modeli najavljuju jaku košavu i blaži porast temperature. Kiša će ponovo zahvatiti našu zemlju, a od utorka sledi novo zahlađenje, praćeno susnežicom i snegom.

 

Komentari (0)

Srbija