Aktuelno

Kontrola Zaštitnika građana povodom slučaja oca koji je primoravao decu da prose

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2023

-

16:59

Kontrola Zaštitnika građana povodom slučaja oca koji je primoravao decu da prose
Zoran Pašalić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Na osnovu saznanja iz medija da je policija u Beogradu uhapsila oca zbog zanemarivanja i zlostavljanja svoje petoro dece koje je primoravao da prose, Zaštitnik građana je zatražio od Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima informacije o postupanju u ovom slučaju, a od Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da ga izvesti o okolnostima lišavanja slobode oca dece.

U saopštenju Zaštitnika građana se navodi da je on pokrenuo i postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Gradskog centra za socijalni rad Beograd i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, povodom ovog slučaja.

Od Gradskog centra za socijalni rad Zaštitnik traži da ga u roku od 15 dana izvesti o postupanju nadležnog odeljenja Centra u ovom slučaju i merama koje je preduzeo, a od nadležnog ministarstva da u istom roku obavi nadzor nad stručnim radom nadležnog odeljenja Centra za socijalni rad i da ga izvesti o postupanju u ovom slučaju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Odeljenja za suzbijanje maloletničke delinkvencije, u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom, 18. januara, uhapsili su N. K. (1985) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza.

On se sumnjiči da je svoje petoro dece uzrasta od šest do četrnaest godina vaspitno zapustio, zlostavljao i ostavljao bez nadzora, zanemarivao i uskraćivao im pravo na školovanje i redovnu zdravstvenu zaštitu.

Policija je saopštila da ih je prinuđivao da prose novac koji je on koristio za sebe i kako se sumnja, za nabavku psihoaktivnih supstanci.

Osumnjičenom je određen pritvor od 30 dana, a u saradnji sa Gradskim centrom za socijalni rad deca su zbrinuta u ustanovi socijalne zaštite.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija