Aktuelno

Podignuta optužnica protiv osumnjičene za brutalno prebijanje trogodišnje ćerke

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2023

-

16:41

Podignuta optužnica protiv osumnjičene za brutalno prebijanje trogodišnje ćerke
Podignuta optužnica protiv osumnjičene za brutalno prebijanje trogodišnje ćerke - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv S. Đ. (27), kojom se ona tereti da je brutalno tukla svoju trogodišnju ćerku, dok dete vrišti i plače, a što je snimljeno mobilnim telefonom i objavljeno na društvenim mrežama.

Optužnica je podignuta protiv S. Đ. zbog krivičnih dela nasilje u porodici i zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, dok je  P.P. takođe optužen za zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako navode, krivična prijava za krivično delo u kome je oštećena L.Đ. je razdvojeno, s obzirom da ona nije dostupna državnim organima.

Optužnica je predata Drugom osnovnom sudu na potvrđivanje.

Takođe, tužilaštvo je u optužnici tražilo da se S. Đ. produzi pritvor i da se okrivljeni oglase krivima i osude po zakonu. Osumnjičena se tokom saslušanja branila ćutanjem.

Podsetimo, na snimku nakon kojeg je reagovalo tužilaštvo vidi se i čuje kako žena šamara, vuče i tuče malu devojčicu, nakon čega je bacila na pod i nastavila da je šamara.

Objavljivanje snimka na kojem se vidi kako majka brutalno tuče devojčicu uznemirilo je javnost u Srbiji ali je i alarmiralo institucije koje su reagovale. Ovaj slučaj je otvorio brojna pitanja, a stručnjaci smatraju da je nedopustivo to što se fizičko kažnjavanje smatra vaspitnom metodom i poručuju da je potrebno brže procesuirati i prijavljivati nasilje. Ukazuju i da postoje porodice koje sistem ne prepoznaje.

Majka drži devojčicu za obe ruke i mučki je udara po glavi dok ona plače - to je sadržaj snimka koji traje skoro minut i koji je osvanuo na društvenim mrežama. U prvom trenutku nije bilo poznato gde i kada je nastao, ali je ubrzo saopšteno da je reč o porodici iz jednog naselja u opštini Grocka.

Centar za socijalni rad je u pratnji policije je došao u kuću pomenute porodice i osim devojčice nad kojim je izvršeno nasilje koje je prikazano na snimku, zatekao još jedno dete. Deca su izmeštena iz porodice i smeštena u ustanovu socijalne zaštite.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija