Aktuelno

Određen pritvor majci koja je tukla trogodišnju devojčicu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/10/2022

-

14:57

Određen pritvor majci koja je tukla trogodišnju devojčicu
Određen pritvor majci koja je tukla trogodišnju devojčicu - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor Slavici Ð. (27), osumnjičenoj da je tukla svoju trogodišnju ćerku, dok ona vrišti i plače.


Osumnjičenoj je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke, da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, zato što je način izvršenja doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivicnog postupka, potvrdila je za Tanjug portparolka tog suda Irina Kovačević.

Osumnjičena je danas na saslušanju u tužilastvu iskoristila svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, nakon čega je tužilaštvo predložilo da joj se odredi pritvor.

Ona se tereti za krivično delo nasilje u porodici.

Snimak na kome žena tuče trogodišnju devojčicu objavljen je da društvenim mrežama. Deca su izmeštena iz porodice, a žena je uhapšena. 

Objavljivanje snimka na kojem se vidi kako majka brutalno tuče devojčicu uznemirilo je javnost u Srbiji ali je i alarmiralo institucije koje su reagovale. Deca su izmeštena iz porodice, a majka je nakon potrage privedena i određeno joj je zadržavanje do 48 časova. Ovaj slučaj je otvorio brojna pitanja, a stručnjaci smatraju da je nedopustivo to što se fizičko kažnjavanje smatra vaspitnom metodom i poručuju da je potrebno brže procesuirati i prijavljivati nasilje. Ukazuju i da postoje porodice koje sistem ne prepoznaje.

Majka drži devojčicu za obe ruke i mučki je udara po glavi dok ona plače - to je sadržaj snimka koji traje skoro minut i koji je osvanuo na društvenim mrežama. U prvom trenutku nije bilo poznato gde i kada je nastao, ali je ubrzo saopšteno da je reč o porodici iz jednog naselja u opštini Grocka.

Centar za socijalni rad je u pratnji policije sinoć došao u kuću pomenute porodice. Osim devojčice nad kojim je izvršeno nasilje koje je prikazano na snimku, zatečeno je još jedno dete.

O tome koliko je ovaj slučaj pokazao probleme u sistemu pročitajte u odvojenom tekstu.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija