Aktuelno

Prijava protiv direktorke i službenika Centra za socijalni rad u Vršcu biće prosleđena beogradskom tužilaštvu

Komentari

Autor: Tanjug

17/10/2022

-

14:04

Prijava protiv direktorke i službenika Centra za socijalni rad u Vršcu biće prosleđena beogradskom tužilaštvu
Prijava protiv direktorke i službenika Centra za socijalni rad u Vršcu biće prosleđena beogradskom tužilaštvu - Copyright Euronews/Jovana Stanković, Facebook.com

veličina teksta

Aa Aa

U Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu danas je stigla krivična prijava Pokrajinskog sekreterijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova protiv direktorke Centra za socijalni rad Vršac M.K. i služenika tog centra, u vezi sa njihovim postupanjem u slučaju porodičnog nasilja koje je 28. septembra rezultiralo time da je otac ubio svoje dvogodišnje dete, a potom izvršio samoubistvo.

Prema saznanjima Tanjuga, krivična prijava će odmah biti prosleđena Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koje je nadležno za postupanje u ovom predmetu.

Direktorka CSR u Vršcu i zaposleni krivičnom prijavom se terete za krivično delo nesavestan rad u službi.

Marko B. je imao zabranu prilaska supruzi pošto je protiv njega vođen krivični postupak zbog nasilja u porodici, ali nije imao zabranu prilaska detetu.

Nedelju dana pred tragediju on je prvostepenom presudom Osnovnog suda u Vršcu osuđen na uslovnu kaznu zatvora i meru obaveznog psihijatrijskog lečenja.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva je odmah nakon tragedije pokrenulo postupak u ovom slučaju na osnovu medijskih izveštaja o ubistvu i samoubistvu radi utvrđivanja da li je bilo eventualnih propusta u radu Gradskog centra za socijalni rad u Vršcu.

Tužilaštvo je tada dalo nalog Pokrajinskom sekretarijatu da prikupi i dostavi informacije i obaveštenja o izvršenom nadzoru nad radom Gradskog centra za socijalni rad u Vršcu, u cilju provere ima li elemenata izvršenja krivičnog dela nesavestan rad u službi ili drugog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.

Takođe je od Osnovnog suda u Vršcu zatražilo kompletan spis predmeta protiv Marka B, koji se vodio zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija