Aktuelno

Tri vagona-cisterne sa propanom iskliznula sa šina u Subotici

Komentari

Autor: RTS

24/01/2023

-

10:24

Tri vagona-cisterne sa propanom iskliznula sa šina u Subotici
Tri vagona-cisterne sa propanom iskliznula sa šina u Subotici - Copyright Tanjug/Siniša Kopunović

veličina teksta

Aa Aa

Tri cisterne sa propilenom, koje su noćas u Subotici skliznule iz sastava teretne želežničke kompozicije, nisu oštećene, nema curenja i nema opasnosti po ljude, imovinu i životnu sredinu, saopštila je „Infrastrukture železnica Srbije“.

Prva od tri cisterne podignuta je na kolosek u želežničkoj stanici Subotica Teretna.

Kako navode iz Infrastrukture železnice Srbije,  "iskliznule cisterne nisu oštećene, iz njih nema nikakvih curenja i nema nikakve opasnosti po ljude, imovinu i životnu sredinu".

Železnički saobraćaj između putničke i teretne stanice Subotica ponovo je uspostavljen u 10.50 sati.

Tanjug/Siniša Kopunović

 

U železničkoj stanici Subotica Teretna, noćas oko pola dva, iz sastava teretnog voza sa koloseka su iskliznule tri cisterne. Dve cisterne iskliznule su sa po jednim obrtnim postoljem, a jedna cisterna sa dva obrtna postolja.

O iskliznuću su, kako preciziraju u saopštenju, odmah obavešteni predstavnici MUP-a i Vatrogasne službe, čije se ekipe nalaze na licu mesta.

Stručni timovi i Pomoćni voz  „Infrastrukture železnica Srbije“ izašli su tokom noći na mesto iskliznuća i započeli aktivnosti na njihovom podizanju na kolosek.

Tanjug/Siniša Kopunović

 

Voz je sastavljen od 23 cisterne, tovarene propilenom, a prevoznik je privatni operater "Kombinovani prevoz", Uzroke isliznuća će, kako ističu, utvrditi železnička Komisija za isleđenje vanrednih događaja.

Stanica Subotica Teretna, gde je došlo do iskliznuća, nalazi se u centru Subotice, nedaleko od srednje Tehničke škole.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija