Aktuelno

Vagon cisterna kod Zaječara podignuta na prugu, saobraćaj sutra oko 17 h

Komentari

Autor: Tanjug

29/12/2022

-

14:57

Vagon cisterna kod Zaječara podignuta na prugu, saobraćaj sutra oko 17 h
Euronews/Ljiljana Pavlović - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Iskliznula vagon cisterna kod Zaječara podignuta je na prugu i očekuje se uspostavljanje saobraćaja sutra oko 17 sati, saopštila je Infrastrukture železnice Srbije.

Pomoćni voz i specijalizovana ekipa "Infrastrukture železnica Srbije“, danas oko 12.30 sati podigli su na prugu vagon cisternu tovarenu fosfornom kiselinom, koja je sinoć iskliznula između železničkih stanica Zaječar i Minićevo, na pruzi Zaječar - Niš.

Prilikom podizanja iskliznule cisterne na prugu nije bilo nikakvih teškoća, a u saopštenju se podseća da prilikom njenog iskliznuća nije došlo do prevrtanja, niti je bilo ikakvih curenja ili isparavanja.

Predstoji uklanjanje železničke kompozicije sa mesta iskliznuća, a zatim i popravka oštećenih delova železničke infrastrukture, navode Infrastrukture železnice Srbije.

Procena je da bi železnički saobraćaj na ovoj deonici pruge Niš - Zaječar mogao da bude ponovo uspostavljen sutra, 30.decembra, oko 17 sati.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

U saopštenju se kaže da u prethodnom periodu nije rađen remont pruge između Knjaževca i Zaječara, na čijem se delu sinoć dogodilo iskliznuće. Kapitalni remont pruge urađen je od Niša do Knjaževca.

Na pruzi Knjaževac – Zaječar, na čijem delu se sinoć dogodilo iskliznuće, u ovoj i prošloj godini radnici "Infrastrukture železnica Srbije“ obavljali su pojačano tekuće održavanje koloseka.

Ono je podrazumevalo delimičnu zamenu pragova na pruzi, pa je u prethodne dve godine zamenjeno oko 7.000 pragova, zatim zamenu pojedinih šina, dopunu tucanika, kao i regulisanje koloseka.

Predloženim programom poslovanja "Infrastrukture železnice Srbije“, koji je u proceduri usvajanja, predviđeno je da se u dužini od 22 kilometra između Knjaževca i Zaječara uradi kapitalni remont pruge, odnosno rekonstrukcija železničke infrastrukture na tom potezu.

Predlogom o rekonstrukciji 22 kilometra pruge između Knjaževca i Zaječara obuhvaćena je i deonica na kojoj se sinoć dogodilo iskliznuće cisterne, saopštile su "Infrastrukture železnice Srbije.
 

Komentari (0)

Srbija