Aktuelno

Gradonačelnik Subotice: Uklanjanje cisterni u toku dana, biće evakuisano područje oko akcidenta

Komentari

Autor: Tanjug

24/01/2023

-

15:46

Gradonačelnik Subotice: Uklanjanje cisterni u toku dana, biće evakuisano područje oko akcidenta
Gradonačelnik Subotice: Uklanjanje cisterni u toku dana, biće evakuisano područje oko akcidenta - Copyright Tanjug/Siniša Kopunović

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić rekao je da na cisternama koje su iskočile iz koloseka u Subotici nema oštećenja i da se očekuje da u toku dana budu uklonjene, a da će tokom akcije uklanjanja područje oko akcidenta biti evakuisano.

"Održali smo štab za vanrednu situaciju. Doneli smo naredbu da kada dođe do vraćanja nagnute cisterne na točkove, sat vremena pre izvođenja operacije bude izvršena evakuacija tog područja, prečnika od 200 metara", rekao je Bakić.

Kako naglašava u okolini su banka i škola, i dodaje da Grad ne želi da ni u jednom trenutku dođe u pitanje bezbednost građana.

"Sadržaj u cisternama je propilen, vrlo zapaljiva materija, međutim bezbednost građana subotice nije dovedena u pitanje nijednog momenta, slučaj je pod kontrolom. Očekujemo u toku dana dolazak šinske dizalice koja će da vrati ovu nagnutu na točkove. Trenutno na mestu događaja nalaze se tri cisterne, ostali deo kompozicije je uklonjen", istakao je Bakić.

Bakić dodaje da se dve cisterne nalaze na točkovima, dok se jedna nagnula pod uglom od 45 stepeni.

"Akcident se dogodio nažalost u ranim jutarnjim satima jutros oko 1.30. U 1.35 je prijavljen nadležnim službama. Sve službe su na terenu, uviđaj je u toku. Da vidimo šta je uzrok akcidenta", naglašava Bakić.

Bakić navodi da na cisternama nema oštećenja i da su svi ventili su ispravni, tako da nema curenja. Kako su ranije danas saopštile "Infrastrukture železnica Srbije", u železničkoj stanici Subotica Teretna, noćas oko pola dva, iz sastava teretnog voza sa koloseka su iskliznule tri cisterne.

Dodali su da su dve cisterne iskliznule su sa po jednim obrtnim postoljem, a jedna cisterna sa dva obrtna postolja. O iskliznuću su, kako preciziraju u saopštenju, odmah obavešteni predstavnici MUP-a i Vatrogasne službe, čije se ekipe nalaze na licu mesta.

Kako navode iz Infrastrukture železnice Srbije, "iskliznule cisterne nisu oštećene, iz njih nema nikakvih curenja i nema nikakve opasnosti po ljude, imovinu i životnu sredinu", a železnički saobraćaj između putničke i teretne stanice Subotica ponovo je uspostavljen u 10.50 sati.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija